Duše Peněz
Duše Peněz
Ponořila hlavu do tuše,
chtěla najít peněz duše..
Kdo je rozlil a dal jím moc?
Zbývá než volat o pomoc..
Ztracená hodnota,
lidského života..
Zaokrouhlené eura
Ne-viditelné pouta..
Obrázky pohltil oheň,
padli v něm na popel..
Voda si zmáčela prsty
v tisku rozmázlé historie..
Kde je teď ta číselná řada,
Co nás tolik ovládá?
Vzácné znaky, chamtivosti,
či obyčejného přežití..
Nemáš body ani kartičku,
jsi ztracený případ bratříčku..
Neznáš slevy ani módičku,
nechtěj tě mít za sestřičku...
Kde jsou ty časy kdy nebyly platidla,
Lidem stačila jednoduchá výměna..
A tak..
Vzala papír, nůžky a barvičky,
a namalovala vlastní postavičky..
Všichni se smějí, milují a pomáhají,
navracejí pravdivé životní hodnoty..
…
Publikoval(a):
Wčelka, 6.4.2016