Podvečer
Podvečer
Anotace: Selanka jako z doby Zdeňka Fibicha
Krajina pluje tichým šerem,
závojem stínů, drobnou tmou,
ve spočinutí tisícerém
se stromy a cesty rozplynou.
Den odpočívá po své práci
a žena po boku svého muže,
loď Země k soumraku se vrací
a v červáncích vadnou růže.
Publikoval(a):
podnebný, 5.4.2016