Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Bažantí rozjímání

Bažantí rozjímání

podnebný Básně » o Přírodě

Anotace: nad osudem jednoho ohroženého druhu

Být bažantem
v zimě
na zasněžených polích
obklopen slepičkami,

být mistrem v ošlapování,
na jaře několik rodinek
vodit za sebou,
učit je zahřadovat, létat,

na podzim na honech
při západu slunce
do zlaté zářící hrudi
v největším rozletu

být zasažen
deštěm olověných kapek
a klesnout k nohám střelci
do kvetoucí louky.

Škoda, že lidé
nemohou být bažanty.
Publikoval(a): podnebný, 3.4.2016
Přečteno (118x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Květka Š., Wčelka, děda včela, Petrarca, gogol, Desiré, Mirastus

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 04:10
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti