Co všechno víme
Co všechno víme
Anotace: Stručná bilance lidského poznání
Víme více nebo ne
než před dvěma tisíci let?
Ze všeho nevíme mnoho,
poznávání nedozrálo.
Snad rozpukl květ,
snad usmálo se poupě
na padající hvězdu,
a to je poslání:
předáme vědění
v našich knihách,
ale mládí si raději
přezkouší všechno samo
na čím dál tenčí
a zranitelnější kůži,
aby se dočkalo
úrody, plodů.
Publikoval(a):
podnebný, 1.4.2016