Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Náhrdelník( Akvamaríny)

Náhrdelník( Akvamaríny)

Marie Bernadeta Básně » o Přírodě

Anotace: Jak příboj mořský dnes zní hlas kamenů z akvamarínu v nás

Náhrdelník


Šperk mořských panen
v mých rukách ocitl se
Jak horský pramen
s průsvitnem ozvěn v dálce

mně tento náhrdelník zdá se
větou co na provázku myšlenek
vyslovených jen potichu otvírá se
dnes zrakům milenek

které chtějí být milencům svým
bezpečným útesem i domovem jim
na kterém vlny se rozbíjejí
a ohlazují vše ostré v nich

Jak příboj mořský dnes zní
hlas kamenů z akvamarínu v nás
Bohyně moře se zjevuje mi
že už je vyslovit pravdu čas

Kdo kolem krku obtočí náhrdelník
ač na zemi pouhý je smrtelník
přesto mu bude dán dar věčnosti
ve slovech pronesených s vděčností
Publikoval(a): Marie Bernadeta, 31.3.2016
Přečteno (100x)
Tipy (9) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Wave.Anne, Wčelka, děda včela, Mirastus, Lipová, gogol

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 02:43
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti