Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Cesta

Cesta

Víš,už jdu dlouho,
Cesta je povědomá,
A tahle rozcestí?
Vždyť už vás znám,
Jste vždycky tam,
Kde cítím pevnost a jistotu své pouti...

Iluzorní dar,
svobody rozhodnutí,
mění se v otázku,
života či smrti.

A přitom vlastně vřelý dík,
za každý nový rozcestník,
kdybych jen vyhlížel svůj cíl,
tu cestu bych si neužil.

A že to pane byla jízda,
ještě mi z toho v uších hvízdá,
cíl necíl, hurá za obzor!
duši nenacpeš do bačkor.

Teď už jsem zvolnil...
s rukama v kapsách,hvízdajíc,
jdu další křižovatce vstříc...
Publikoval(a): godhand, 31.3.2016
Přečteno (109x)
Tipy (17) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Klarineb, Polux Troy, Martin Havlíček, donne, J sh' T r' k, Wčelka, děda včela, Lipová, gogol, Desiré

Spodek

Stránka generována 20.4.2024 14:15
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti