Poznání
Poznání
Anotace: Milujme svoje předky a vše,co po nich zůstalo
Generacemi se blíží,
zvolna roste, přibývá,
předáváno bez obtíží
zářivě se usmívá.
Mění se na živou hmotu,
staletími proniká,
jemným citem i bouří hřmotu
rozum píše kronika.
Nyní víš, že není dáno
jedné generaci jen
ani jednotlivé ráno
ani jako noční sen.
Publikoval(a):
podnebný, 31.3.2016