Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Zlatovláska 1

Zlatovláska 1

Danger Básně » o Přírodě

Anotace: Lyrika o východu slunce

ráno brzo vstanu
utíkám ti vstříc
sním o tobě
víc a víc

mám konečně čas
abych mohl zas
dívat se na tebe
jak ti sluší modré nebe

už jsem na našem místě
vše kolem ještě spí
čekám až přijdeš
cítím tě, přicházíš

tví známí tě vítají
trylky zní
vidím tvé vlásky
konečky se třpytí, lítají

konečně...zavírám oči
dotýkáš se mě
hoří to ve mne
něžně po mě procházíš

teď...jsme se setkali
tvůj pohled mě vždy ozáří
jsem slepý
přesto šťastný

chci tě obejmout
víš...
ale nejde to
jsi tak vzdálená...

když už jsi výš
míjíš mě
pozdravit vše kolem
chápu, máš své povinnosti

jsi tak vznešená
já jen prostý člověk
zamilovaný do dálky
i tvé krásy

proto miluji tu chvilku
kdy se zjevíš
někdy tě zahalí závoj šedi
a pak jsem smutný

už i teď mi slza vyrostla
silou tvé blízkosti
ale i zem je pokryta
tou kulatou mokří

vysvleču boty a procházím se v trávě
kapky mi běhají po kůži
v odrazech když se snížím
se usmíváš a máváš

rozjasní se mi
barevný je svět
před tím v černotě a šedi
tvým zrozením zabarví se vše

ležím a dívám se jak jsi v háji
mě už nevnímáš
tví muzikanti pořád hrají
den ožívá

cvrčci ve fraku (hrají na housle)
čmeláci v uniformě (foukají na trubku)
motýly v róbě (houpou se a tančí)
pavouci v šatech na míru (vše kolem zdobí)

a já se loučím
má zlatovlásko
snad -
ještě večer...
Publikoval(a): Danger, 27.3.2016
Přečteno (171x)
Tipy (9) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Wčelka, Mirastus, podnebný, děda včela, Madam Butterfley, Kytka62, Pavíočko

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 03:12
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti