Óda na práci
Óda na práci
Anotace: Jak si zvolit svoje povolání aneb co děláš, to dělej rád
Dáváme rozum i srdce dohromady,
aby se stala pro všechny hrou,
zručností prstů, nápadu, vtipu,
šikovnou činností zábavnou.
Aby měl každý tu pravou svou,
oblíbenou a radostnou,
aby mu přestala býti dřinou,
vypětím, stresem, námahou.
Dáváme rozum i srdce dohromady,
chytré hlavy, hbitost a sílu,
aby se všichni dobře měli tady
a pracovali na společném dílu.
Aby lidé spokojeně žili,
snahu, dobrou vůli měli,
prostě, čestně zápasili,
taky vynikati směli.
Publikoval(a):
podnebný, 26.3.2016