Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Sirotek

Sirotek

1Leo Básně » ostatní ...

Anotace: o spravedlnosti dnešní

Slev mi ze vší bezelstnosti
hvězdy nauč mluviti
všechny květy a nebeské živly
neb odumřou dřív než zimní motivy

Noci temné rozprostřou se nocemi
Na obloze coby světelnými loučemi stávají se hvězdy

Chybí kousek něhy
stačí jen kapka před poslední závějí
Čirá kapka padá na zem z bělavých dětských lící

Poslední ostatek mezi nocí a dnem
Sirotka neschová před výpraskem otce
Spíná ručky ať obměkčí soudce

Tomu v láhvi zkamenělo srdce
Pravdu z rtů mu servali supi
Mrchožroutům proto dodnes vypráví vtipy

Jízlivé a krvavé jako je život
Bez citu, svobody co sebrali mu slov

Přesto nadále vynáší soudy
Mezi všemi králi ten tupec jednooký.
Publikoval(a): 1Leo, 18.3.2016
Přečteno (104x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 02:57
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti