Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

S rubíny v srdci ( Rubíny)

S rubíny v srdci ( Rubíny)

Marie Bernadeta Básně » o Lásce

Anotace: Však cítím údery v hrudi Rubíny mě v něm studí

S rubíny v srdci


A kdyby všechny poklady světa
padly mi náhle k nohám
Přece bych byla chudá
kdybych byla bez ducha

A kdybych jazyky andělskými
na všechny promluvila
a oplývala slovy moudrými
přece bych nic nebyla

kdyby v mém srdci nebyla láska
ta která hladí a utěšuje laská
a kámen rubínu není ničím
když není v srdci příčin

k vzbuzení dobrých myšlenek
a když se v duši výklenek
jen nenávistí sytí
nezmění kámen srdce bytí

Však cítím údery v hrudi
Rubíny mě v něm studí
a když mne úzkost budí
náhle vím zase kudy

Vstát a žít vyjít z nudy
Duše chce pohyb
nesmí už zvítězit pudy
S rubíny mohu Lásku znásobit

a silou ducha svého
nad hmotou pomíjivou zvítězit
Ach Lásko a něho
já dám ti v sobě žít!
Publikoval(a): Marie Bernadeta, 17.3.2016
Přečteno (108x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lipová, Mirastus, děda včela

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 19:31
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti