Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Písně labutí

Písně labutí

Marie Bernadeta Básně » o Lásce

Anotace: Vždycky nás dlouhé krky labutí uvěřit kouzlu lásky donutí

Písně labutí

Bílou labutí

Chtěla bych být bílou labutí
Plout po hladině bez hnutí

Pojednou napnout křídla
a vzlétnout kdybych mohla

Celé dny nebem modrým
vznášet se nad údolím

Ach křídla labutí mít
v rybníku blízko tebe snít

o tom že jednou
poletíš se mnou

Přání labutí

V důstojných šatech z bílých perutí
plout po rybníku s druhou labutí

Dívat se do odrazu krásy své
a nechat slunce až se zachytne
na vlnkách a ve mně procitne
nádherný pocit lásky svobodné

Vždycky nás dlouhé krky labutí
uvěřit kouzlu lásky donutí
Dívám se tiše na ně bez hnutí
A toužím spatřit přání labutí

Kde ukryté touhy labutě mají?
A proč se krásné zdají?
Tak důstojené až dech se tají
I věrnost v sobě za hrob mají

Už vím jaká přání mají!
Sejít se spolu stejně v ráji
V odlesku slunce tisknout se k sobě
Nejspíš si přejí labutě obě
Publikoval(a): Marie Bernadeta, 12.3.2016
Přečteno (150x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Wčelka, Mirastus, gogol, Desiré, děda včela, slunečnice69, Petrarca

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 19:45
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti