Ztrápenej chlap...
Ztrápenej chlap...
Anotace: Kamarád muzikant z Vysočiny se zeptal, zda bych nepřebásnil Dylana a já na to (drze) že jako jo... A pro zpívající básníky ještě originál : https://www.youtube.com/watch?v=L9EKqQWPjyo
Jsem ztrápenej chlap se ztrápenou myslí
přede mnou nic co za mnou nevyčíslíš
na klíně ženskou sedím na zápraží
má bílou kůži a oči hadí
dívám se na ni jak nám to ladí
mám pěkný šaty a před sebou nádraží
Oprátku na krku a líně konec se blíží
prožít si chvíli kdy peklo je nadějný
Lidi jsou šílený a časy divný
kde jsem se zasek a kde vlastně bydlím
ke všemu hluchý a ke všem už lhostejný
Nesedí mi město kde zrovna stojím
bejt v Hollywoodu jen slzy roním
jen okamžik cítím jak něco se naklání
v tanečních waltz líně se ploužím
v šatech tý ženský po tichu toužím
jak blázen čekám co že mě zachrání
pod mostem voda a věci co už mě míjí
nevstávejte pane já nejsem prodejný
Lidi jsou šílený a časy divný
kde jsem se zasek a kde vlastně bydlím
ke všemu hluchý a ke všem už lhostejný
Čtyřicet mil se po cestě třesu
bible má pravdu ten výbuch snesu
opustit sebe to je cíl nadějný
některý věci příliš mě pálí
než bych se dotknul radši se vzdálím
co snesu vypít v tý době prodejný
pomilovat první s kterou s kterou se sblížím
naložit do vozu ať zprávy to zveřejní
Lidi jsou šílený a časy divný
kde jsem se zasek a kde vlastně bydlím
ke všemu hluchý a ke všem už lhostejný
Je snadné mě ranit i když maska mě chrání
může mě chránit jen zblízka ne z dáli
příštích pár vteřin možná to přislíbí
bude mi zle a bude mi skvěle
všechny pravdy v součtu lež dají směle
miluju ženskou co se mi nelíbí
Pan smůla a slečna štěstí ke dnu se blíží
zdá se to možná jak konec nadějný
Lidi jsou šílený a časy divný
kde jsem se zasek a kde vlastně bydlím
ke všemu hluchý ke všemu lhostejný
Publikoval(a):
Petrarca, 10.3.2016