Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Klíč

Klíč

far man Básně » o Přírodě

Anotace: Noční úplňková procházka

Pyramida z kamene
na vše okolo dohlédne
života našeho archa
sídlo lesního ducha
pramen jeho duše léčí
ty co před lesem klečí...

Vrchol hory bouři rozrážejíc
větru a zimě odolávajíc
oheň ve svém jádru dřímajíc
golem klidný a tichý, osudu stojí vstříc


Čas uschován v kameni
prolínají se tvářemi
Dryády slza v drahokamu
najdeš v jeho lomu
Sedí na křišťálovém jezeře
co sahá až do moře

snová bouře

nymfy s můzama na pramenu tančí
s doteky a polibky měsíce se loučí
nad tejemnou nocí
Publikoval(a): far man, 5.3.2016
Přečteno (300x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Polux Troy, Lipová, Martin Havlíček, Desiré, gogol, Wčelka, Pavíočko

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 03:04
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti