Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Chodník

Chodník

Můj chodník má dvě strany..

Na jedné prorok,
v černém plášti..
Bezedné kapsy děr,
plné strachu - děl..

A bezbarvých motýlů..

Na druhé světec,
v bílém plášti..
Po kapsách kaňky lásky,
deštěm kropí zem..

A sází stromy..

Po jedném zbyl strachu prach,
po druhém barva v rozlitých paletách..

Souboj proudů Pro a Proti,
bílou čárou přerušovaný,
rozmotaly odvážné motýle..
Napojily se z barevné louže. .

Za třepotu křídel,
tiše na ně hledím,
jak do světa letí,
rozdat tajemství duhy..

Uprostřed chodníku..

...
Publikoval(a): Wčelka, 2.3.2016
Přečteno (123x)
Tipy (15) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lipová, Martin Havlíček, Psavec, Makaveli, Kněžka, Mirastus, Wave.Anne, Desiré, Petrarca, gogol

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 21:24
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti