Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

U nás v Koucourkově

U nás v Koucourkově

Taren Básně » Srandovní

Anotace: Rýmovačka, to je sranda, to je hračka....a neb, trocha laskavého humoru v tomhle uplakaném údolíčku, není nikdy na škodu. - Kocourkovští radní, stejně jako, kocourkovští zedníci, to jsou odborníci znalý - na špici.

Dnes slavný je den,
zdá se.
Páni konšelé a radní slaví.
Nejen to,
že slouží zdraví,
ale peněz plno je prý v kase.

A tak moudří radní
v rokování dlouhém,
dohodli se.
Postavíme za ně
kostel nový,
ať náměstí nám vkusně zdobí.

Chrám to bude krásný,
do nebe se tyčící
s novou, velkou zvonicí.
Vždyť postaví ho celý,
naši slavní,
kocourkovští zedníci.

S velkou slávou
základ chrámu položili,
stavěli a stavěli.
Dokonce i o víkendech
v sobotu a v neděli.
Okna chrámová i dveře
ve svých plánech zřejmě,
zakreslena neměli.

Tož zedníci ti slavní,
co zdili uvnitř,
jsou tím pádem - zřejmě.
asi v p....i.
Publikoval(a): Taren, 20.2.2016
Přečteno (364x)
Tipy (10) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Jikra, RózaPek, Wave.Anne, děda včela, Lipová, Marcone, gogol, Petrarca

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 08:46
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti