Dnes, zítra, pozítří...
Dnes, zítra, pozítří...
Anotace: Dnes, ohroženi jako...
Dnes, ohroženi jako motýl pouhým dotekem,
pohlceni novými objevy,
v obrovském hlučném davu vřeště,
neposlouchaje značné obavy.
Dnes ohroženi ve vlastní zemi,
pohoršováni názory jiných, vlastní si však neudělaje,
obklopeni nenávistí, lžemi,
ve světle pouličních lamp, předpokládaje,
že k nohám nám klekne svět,
že ač ostatní chtějí, či ne,
my budem smět,
a oni se přiznají k naší vině.
Dnes, když nevíš, zda zítra budem žít,
života svého však nevážíme si,
posedávaje doma, čekáme, co se bude dít,
a sníme o tom, že splníme si sny.
Dnes, když sny jsou pouhou touhou
když musíš dělat, co nechce se Ti,
a když se rozhodneš, je to běh na trať dlouhou,
tak, že dechu vždy, nedostane se Ti.
Dnes, když doufáš ve svůj prospěch,
a na prospěchu jiných, Ti nesmí záležet,
když přijímáš pochvaly od těch,
co budou Ti nohy podrážet.
Dnes, když nevíš, co vlastně čekat smíš,
když žiješ ve vlastní nejistotě,
když o úspěších marně jen sníš,
když užíráš se o samotě.
Zítra poznáš, že nestojí Ti za to jít,
cestou, která Ti dává úspěchy za nenávist a lži,
a poznáš, že nemůžeš dobře žít,
když ostatní Ti v Tvojí cestě staví zdi.
A pozítří, co bylo dnes a zítra zapomeneš,
a začneš kopat cestu pod zemí,
protože, když si na ty lidi vzpomeneš,
chceš pro sebe svůj úspěch mít.
Publikoval(a):
Jennyforever, 17.2.2016