Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Čas...

Čas...

Petrarca Básně » ?nezařazené?

Anotace: Lauře de Noves...

Čas zastavil se jako voda v tůni
a vteřina v ní trvá dýl než rok
a cit můj v souboji s mou vůlí
je stále napřed vždy o jeden krok

Tam v hlubině a tichu čas mne léčí
a pokud podlehnu mým soudcem budiž čas
hlas tvůj v mé paměti mne zahrnuje péčí
kdo zdráv kdo nemocen to neví nikdo z nás

Dvě rovnoběžky setkají se stěží
a přesto stále dál a mlčky spolu jdou
kdo zvítězí kdo padne sudí střeží
já tvou jsem jistotou tys mojí pevninou
Publikoval(a): Petrarca, 12.2.2016
Přečteno (124x)
Tipy (21) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: GabrielleT., Marcone, Lipová, koiška, Kněžka, donne, Martin Havlíček, gogol, Mirastus, Makaveli
ikonkaKomentáře (16)
ikonkaDoporučit  (0x)
ikonkaTisk

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 18:23
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti