Plážová
Plážová
Vítr tančil s racky na obzoru
a nezpívali ještě ranní ptáci
a nešuměly vlny pod příděmi karavel
oblázky budoucnosti
přesýpaly se mi nad hlavou
do spodní baňky křišťálových hodin
hrály si s mými rameny
na ukamenování
Pod borovicí v samorostlé skále
klečela jsem včera u pramene
a pila stříbro z dvou kamenných dlaní
a úderem motýlího křídla
změnila se vláha na bělostný písek
Odešla jsem tiše mezi oblázkovými chřestýši
co svíjeli se mi u nohou
Publikoval(a):
glacier, 10.2.2016