Zrcadlo ve vodě
Zrcadlo ve vodě
Vidím tebe, vidím sebe
Vidím ptáky vidím nebe
Západ světla jasného
Stromy rozbřesku temného
Otevírám okna, otevírám dveře
Hledím přes oko rybí
na zvířata a keře
nad nimi modré moře
kam se břehy klidí
vidím, jsi stejný
dvě tváře stále stejný
jedno tělo
venku se setmělo
vidím lodě které září
vidím letadla co se vznáší
světelné signály
za obzory přistály
cítím teplo, cítím chlad
slyším šepot, plazící se had
duní hromy, šustí stromy
kruhy průhledné
padající na domy
věřím v štěstí, věřím v smutek
konec štastný, smrti rozsudek
znám zármutek
falešná předsudek
znám vzpomínky, znám čas
úděsné podmínky zase a zas
vanoucí jemný vlas
zní nad mnou stále a zas
nenávidím ošklivost, nenávidím krásu
lidskou závistivost i dny deštivého před času
co dopisy si předávají
u řeky se potkávají
miluji dny co barvy jasné jsou
miluji barvy co lepší dny přinesou
nenávidím noci barev temných
nenávidím varování lodí světelných
jsem to já co pod řekou se uklání
jsem to já co do hlubin se naklání
vždy to jsem já člověk svůj
smutný, milovaný, nenáviděný i oblíbený
vždy sám sebou, vždy svůj.
Publikoval(a):
Mr.Lonely, 6.2.2016