Tma ve mně
Tma ve mně
Anotace: Stažená roleta tma uvnitř i venku a duše ztracená skládá se do výklenku
Tma ve mně
| Marie Bernadeta | Stíny nad obzorem
Zavřený do sebe v prázdných otaznících
jak bez citu táhne se černý mrak smutku
Stažená roleta tma uvnitř i venku
a duše ztracená skládá se do výklenku
těch pevných skal co na nich stavět mám
příbytek svůj a Bohu chrám
Klečím a slzy mi tečou po tvářích
jsem plná hluku a hromů a blesků
neslyším tvoje volání a chvění tvojí duše
zůstává ve mně bez užitku
Čekám až ustane napětí ve mně
až vlny opadnou z pobřeží mojí země
až slzy osuším ve svém srdci
vytáhnu rolety
dám šanci slunci
co z mraků jako ty
mává mi tváří růžolící
je plné něžných doteků
pod nimiž vždycky
choulím se jako pod deku
Publikoval(a):
Marie Bernadeta, 2.2.2016