Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Sen

Sen

Líbán slunečním jasem
a horkými ústy celého světa žen,
zahalen zlatavým vlasem
zdál se mi překrásný sen.

Vidím tvé oči a tvá ústa
už celé desítky let
a znovu mě vábí, má touha vzrůstá,
usedám jak motýl na krásný květ.

Z jedné strany prosluněná,
z druhé chladná jako noc,
Anadyomene vytušená
má svou pohádkovou moc.

Dotykem, vůní potvrzena,
blízká píseň ptačí
vteřinou srdcem zachycena
jsi, a to mi stačí.
Publikoval(a): podnebný, 31.1.2016
Přečteno (1007x)
Tipy (11) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: donne, Madam Butterfley, Květka Š., Lugilla, gogol, Mirastus, děda včela

Spodek

Stránka generována 26.4.2024 07:32
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti