Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Sníh je pryč

Sníh je pryč

podnebný Básně » Roční období (jaro, léto, podzim, zima)

Anotace: Co nsbídnout dětem za vysvědčení?

Je to dneska divný svět,
plán se dětem nepoved´.
Ani za pěkné školní známky
nemaj´ zimní radovánky.

Chtěly užít koulování,
ale přišlo jarní tání,
těšily se, že sníh zláká
postavit si sněhukáka.

Co to taky dalo sháňky
pořídit si větší sáňky!
To nás ale mrzí nejvíce,
že neužijí nové čepice.

Vadila by fujavice,
když maj´ teplé rukavice?
A kožíšek huňatý
dlouhý je až na paty.

Marně čekají i boty
do pořádné zimní sloty.
Je to česká tradice
bez sněhu a vánice.

Dobrý nápad ale máme,
něco přece uděláme.
V Alpách bude sněhu dosti,
vyblbnou se do sytosti!
Publikoval(a): podnebný, 29.1.2016
Přečteno (894x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: gogol, děda včela

Spodek

Stránka generována 16.9.2024 21:43
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti