Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Mocní

Mocní

podnebný Básně » o Lidech

Anotace: O aroganci moci už se napsalo hodně, ale výsledek = 0

Ti, kterým chybí pokora,
taky ohleduplnost a ůcta,
ti, kteří nesnesou
vedle sebe moudřejší,

obávají se, aby nebyla
prozrazena jejich směšnost,
jejich ubohost, malost
a jejich neschopnost,

obklopují se raději těmi,
kteří jim přizvukují,
kteří jim pochlebují,
ktečí je chválí

byť z nevědomosti
nebo z prostoduchosti
či pro hmotné výhody
a pro odpuštění jejich poklesků.
Publikoval(a): podnebný, 28.1.2016
Přečteno (102x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lugilla, Martin Havlíček, gogol, Mirastus, Lipová

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 05:07
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti