Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Slaměné úkryty

Slaměné úkryty

Od tichem pokapaných stříšek
odráží se siluety balkónů
a oprýskaných zábradlí,
jsou mou vděčnou ozvěnou
v rozervaném světě.

Tak vycházím ven
jen v žlutém úsvitu
kdy dlaně ještě šednou v ranním mrazu
a cesta jsou jen zmožené chrpy
v podlomeném zátiší.

Od tichem pokapaných stříšek
odráží se polozapomenutá zklamání
v teple a suchu už to nějak málo znamená

a já se jen dívám
jak se stříbrná rozmývá…
Publikoval(a): Lugilla, 27.1.2016
Přečteno (411x)
Tipy (14) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: qala, Poutníček, Marcone, koiška, Petrarca, Martin Havlíček, Desiré, Mirastus, Lipová, GabrielleT.

Spodek

Stránka generována 29.3.2024 16:35
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti