Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

V opozici

V opozici

podnebný Básně » o Lidech

Anotace: Trochu filozofie o smyslu takové pozice

Vzpurná a vzdorná
jsou dosud jejich ústa,
hrdě se nosí
vznosnými kroky,

než nitro poleptá osud
řezavými pouty
předsudků, pomluv,
pověr a zvyklostí,

pod kterými postupně
i nejpevnější jistota
začíná váhat, kolísat,
halí se do ticha.

Jen málokterá z nich
dojde do blízkosti
představ, snů, touhy,
přání i snažení,

neřku-li až sem k nám.
Publikoval(a): podnebný, 27.1.2016
Přečteno (67x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Martin Havlíček, Lipová, Desiré, gogol

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 05:10
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti