Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Zima na Vysočině

Zima na Vysočině

Bílé trsy v broušené váze,
břízy se k zemi sklánějí,
vločky z větví po námraze
kanou do hloubky závějí.

Jak těžkou sádrou zavaleny
sněhem a jíním třpytných hvězd
lámou se větve, lámou se kmeny
v lesích i na loukách okolo cest.

Kamion v kopci zpomalený,
hluboko tlačí ho zemská tíž,
lámou se větve, lámou se kmëny
a mlha padá níž a níž.
Publikoval(a): podnebný, 25.1.2016
Přečteno (421x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: GabrielleT., Mirastus, gogol, Wave.Anne, děda včela, donne

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 02:19
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti