Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Soumrak nad přístavním údolím

Soumrak nad přístavním údolím

Pluji vodní hladinou zářící
Na lodi s plachtou vlající
Přes moře stínící minulost
Vítr fouká, jemná plynulost

Moře, říše nádherných stop života
Cesta vyhlížející stínem slunečním
Tancující na vlnách tancem smutečním
K oblakům vzlétající ptačí pěchota

Plout směrem konců
Slunce zjevuje svou cestu
Nekončící plochou zářících paprsků
Cestu ke konci světa
K poslednímu přístavnímu městu
Zahalujícího večerního rozbřesku

plachty vlající
Slunce za moře zapadající
Moře štít, za nímž východ světla spí
Hvězdy měst nebeských, oči otevírající
Soumrak večerní hluboké údolí rozkrývající
Příliv tiše zní

Pluji do nitra údolí
Soumrak jej zabarvuje úchvatnými barvami
Hvězdy se s nimi propojí
S větrem moře zdvihajícími plachtami

Toto místo přístav posledních dnů
Údolí soumraku slunce
Noci hvězd nabízejících spousty snů
Sny vyplnující dny

Přístav aneb údolí na konci světa
Soumrak barev volající noční oblohu
V hlubinách kapky života
Tekoucí z vody na horu

Lod zakotvená v úžině přístavní
Plachty záblesk sluneční
Širé moře co nikde nekončí
V tomto přístavním údolí
Cesta plovoucí se ukončí.
Publikoval(a): Mr.Lonely, 23.1.2016
Přečteno (342x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: polartuook78

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 02:51
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti