Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Rozdělené světy

Rozdělené světy

Hledí tu nekončící pás cihel a kamenů
Není cest do světa nového
Stádo ozbrojených stromů
Rozdělení rodinných kmenů
Za zdmi pásu nekonečného

Obchodníci, i rodiny co škvíry hledají
Zbídačené bytosti kousky chleba žádají
Na prahu tohoto monstra
Hlídka smrt vyrostla

Dojemné výjevy
Děti co pozorují smutné město
Ruce co mávají
Slzy co padají
Jak oběti co na straně druhé
K zemi padají
Touha, nepříčetné gesto

Pomalu se však připozdívá
Avšak noc střežená stromy
Hlavně hledící na okolní domy
Vítr vane nenávistí
Stěna brána vichřící
Každý druhého podezřívá

Lidé na pozoru změnu očekávají
Proslov moudrý americký
Dny se odpočítávají
Úsměv sarkastický
Budoucnost předpovídají

Kvílející vítr nad bránou slávy
Shromaždují se revoluci očekávající davy
Hledí na koně v nebi
Časy změn, revoluční ozvěny

Nyní listopad devátý
Změna přichází
Stěna se ničí
Vojáci odchází
Děti radostně i dojemně křičí
Otevírá se svět, dlouhé roky neznámí

Pád symbolu obešel svět celý
Domů mohli se vrátit
Děti i dospělí
Svět nyní jednotné město
Už před tím mohl se převrátit
Nyní celek události notoricky známé
V historii smutné, ale slavné.
Publikoval(a): Mr.Lonely, 22.1.2016
Přečteno (211x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 04:42
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti