Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Modlitba za smrt

Modlitba za smrt

Na okna v drápech smrt se blíží
Zahánějící vítr odfoukává listy boží
Andělé v černém plášti nelibně vzhlíží
Kniha, v níž se inkoust po písmenu ztrácí
Duše zahnané se nevrací


Odpočin jsi, pane můj
Klid najdeš v nebi i v pekle
Smiluj se nad duší černou
Sláva, pro tebe dar tvůj
Sepsals smlouvu posmrtnou

Odpust mi
Odpust mi
Hříchy v níž skonala má duše
Zavři oči
Pane bože
Běda ti

Na kříži v plamech
V městech s vůní smrti
Chvála tvé duši prokleté
Píšu ti než černá mě usmrtí
Slova knihy boží zakleté

Odpust mi, jsem skonal
Na polštáři ochable stonal
Odpust mi já jsem jed
Koláč hněvu sněd

Oběti píšu ti
V závěti
Prosím tebe
Kriste, vezmi mě do nebe
Vše co požádáš
Daruji ti

Jsi svatý já hříšník boží
Zabil a usmrtil
Proklel a zohavil
Smrt teče mi pod kůží
Spravedlnosti se dostavil

Žehnám i pláču
Modlím se tobě, bože na nebesích
Do náruče smrti skáču
Není kde se zachytnout
Duše v nesnázích

Odpust mi bože můj
Duši ti dám
Sluha budu navěky tvůj
V životě i smrti
Stůj c ostůj

Věčný umřel sen
Já v něm byl
Bůh, má slova vyslyšel
Poslední soudný den
U večeře snil
Vymřelý sen

Odpočinek povídají andělé v hradbách
procházím se zakrvácenými chodidly
po chodbách
plameny pekla blíž a blíž
modli se
za hříchy stejnak zaplatíš

černá v drápech
spatřil ve stínu chodeb
horečkou blouzním v neznámých sálech
žadoním, prosím
odpuštění nenacházím
prosím odpust
tak moc daleko zacházím

vtom vykvetla květina
stonek rostoucí do rudých mraků
tato kotlina
pyl andělských prachů

odpust mi
už nemám dost sil
odpust mi
dýchám s posledních sil
vezmi si mě
vím, že mi vyhovíš
vezmi si mě
nahoře mi všechny hrůzy odpustíš

zavři oči své
sevři pěsti své
andělskou hudbu slyšíš
odpust mi
v nebeských sálech vyslyšíš…
Publikoval(a): Mr.Lonely, 18.1.2016
Přečteno (264x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: polartuook78, NikitaNikaT.

Spodek

Stránka generována 18.4.2024 11:20
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti