Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Retro

Retro

podnebný Básně » o Životě

Anotace: Výrobky, které byly za socíku populární a které byly na svou dobu velmi kvalitní

Překrásně se hudba nesla
z přijímačů značky Tesla,
hudba nejjemnějších tónů
z radia i gramofonů.

Tlumeně i nahlas plně
i na velmi krátké vlně,
na klín ke mně žena klesla
u přístroje firmy Tesla.

Dodnes se pamětník neoptá,
co vyráběla košířská Meopta.
Každý uhodne to hned,
slavnou značku Flexaret.

Pletly věci něžné krásy,
jak to ani jinak nejde,
s myslí vděčnou vzpomínám si
na přádelny Nejdek.

Prádlo pro ženy i muže zas
dodnes dodává Pleas.
Nejlepší bicykly Eska
dodávala firma chebská.

Přijeď do Karlových Varů,
pěkné věci si tu kup,
poznej nejkrásnější z darů
v místním grandhotelu Pupp.
Publikoval(a): podnebný, 18.1.2016
Přečteno (144x)
Tipy (12) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lipová, děda včela, Mirastus, gogol, Martin Havlíček, NikitaNikaT., Wčelka, donne, Kytka62

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 05:18
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti