Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Zima nezima

Zima nezima

Kristii Hrdli Básně » Roční období (jaro, léto, podzim, zima)

Anotace: Tahle básnička je taky písničkou :)... Letošní zima fakt jako zima nevypadá...:)

Letošní zima oblékla si jaro,
navlékla džíny šitý z nebe modrýho,
a já nevím přesně, co ji k tomu hnalo,
asi měla málo oblečení zimního.

Sundala si čapku protkávanou mrazem,
nasadila brýle sluneční,
krajinu zalila nebývalým jasem,
a tou náhle melodie jara zní...

Ref.:Příroda si z nás teď legraci dělá,
sleduje naše světlá poodkrytá těla,
přesně tak, jako každý rok to chtěla,
vynechat zimu je přeci zábava skvělá.

Zima rychle svlékla kabáty dlouhé,
místo nich sako jen natáhla,
udivila tímto živé tvory mnohé,
faunu zřejmě neméně zasáhla.

Najednou zima však začala plakat,
i když to tak nikdy nedělá,
zkoušela, zda vločky bílé začnou z nebe padat,
nezačaly, právě pláčem tohle zjistila.
Publikoval(a): Kristii Hrdli, 11.1.2016
Přečteno (920x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Karolínka10

Spodek

Stránka generována 16.9.2024 21:41
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti