Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Bílý dům

Bílý dům

podnebný Básně » o Nemoci, smrti

Anotace: je sídlem amerického prezidenta. Ale v tomto případě jde o psychiatrickou léčebnu. Zdravotnitví sice dělá pokroky a řada psychicky nemocných se může léčit ambulantně, ale u těžších forem jsou nuceni dlouhodobě i opakovaně žít v ústavu.

Ubožáci v bílém domě
nepijí, nekouří, nekafují,
ve stínu sedávají skromně
u tmavozelených thújí.

Duševní choroba jim brání
prožívat city i legrace,
nepotřebují milování,
nemusí ráno do práce.

O domácnost se nestarají,
jejich fantazie však bývá veliká,
musí ji tlumit léky, užívají
sedativa i neuroleptika.

Nejezdí na kole, natož v autě,
neslouží v armádě ani u policie,
utečeš-li z ústavu, seberou tě,
bez svobody se špatně žije.

Zákony na nic nepotřebují,
ostatně mají svoje vlastní,
co oni mají na tom světě?
Jak blázni v lázni, chudáci nešťastní.
Publikoval(a): podnebný, 9.1.2016
Přečteno (218x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: donne, gogol

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 04:08
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti