Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Most života

Most života

Vyčerpaný se všemi těžkostmi
Jdu mostem přes propast, na jejíž dně je pouze tma černá
Nad hlavou se mine nový svět
Který je obohacen hvězdami a překrásnými třpytivými cestami
I tam žijí lidé a jejich sny jsou věčnosti
Sny zakryté mezi miliony hvězdami
Mezi nimi i pár jiných hvězd
Které obeplouvá jedna děsivá, jedna temná

Ta mlhou jak šedá smrt se žene mostem
Po kterém procházím, a hledám smysl a odpovědi
Houslemi hraji melodii smutnou jak umírající hvězda
Tento most je život má osudová cesta
Plná nečekaných zpovědí
Zpovědi utajené před smrtí, před nepravděpodobným hostem

Melodie proniká mi do duše
Oči mé pláčou
Na mostě vzpomínky neštastné a slz plné kaluže
Kde kapky smutné, ale i tak plné života skáčou

Most života, na kterém houslemi jsem vždycky hrával
Jen já, osamělí hudebník se spoustou snů uchycených na konečcích stříbrných vlasů
Které zářily díky nebi, které bylo jako z jiného světa
Propasti a smrti ne vždy jsem se tak moc obával
Vždy stačila jedna nota, a smutek, i strach ustával
Jendo dílo, nazval jsem nebeská ozvěna

Na každém kousku cesty mostu
Jsem hrával od úsvitu, až po noc zářících hvězd
Hrát tu na mostě měl jsem velkou poctu
Jen pár kroků a melodie skončí společně s ní i míle cest

Tak tuto dobu došli nohy mé na konec mostu
Měl jsem pro tuhle cestu jméno
I když temné mraky z dáli přicházeli
Jako u pouti ve stříbrném hvozdu
Dnes je srdcem temnotě uzavřeno
Ale i otevřeno pro lásku kouzlících hostů

Na konci mě čekala láska mého života
Čekala, až proběhnu most, který se zdál nekončený
Nyní jako další úsek dokončený
Proto jsem ho pojmenoval most života
Publikoval(a): Mr.Lonely, 24.12.2015
Přečteno (413x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Matěj Jiřinský, polartuook78

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 19:36
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti