Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Dnešní večer

Dnešní večer

Dnešní večer je jako každý jiný
na zeměkouli,
na naší půli vycházejí hvězdy,
na druhé svítí slunce,

lidé tam vstávají
tak jako jindy,
jako my dnes,
jako my zítra ráno.

A přece dnešní večer
ať není pro nás jako jiný,
ať zaplane čirou radostí,
plamínkem štěstí a světlem očí,

ať všechny přijme a pohostí
hudbou a zpěvem vánočních písní,
ať na chvíli ustane denní boj
a nikdo nás za hloupost nevyplísní.

Na dnešní večer těš se a stroj
do vlídných slov upřímných a prostých,
před nimiž taje i dívčí ostych
a hudba vyhrává za potlesku
v sváteční záři a světel lesku.
Publikoval(a): podnebný, 24.12.2015
Přečteno (501x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela, gogol

Spodek

Stránka generována 20.4.2024 07:59
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti