Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Trochu mlsání

**Trochu mlsání

Květka Š. Básně » ostatní ...

Anotace: dejte si...:-D)

~~~~~~~~~~~~~~~~
Myší ouška nejsou z myší
ale na vánočním stole slyší
jak bílé sněhové pusinky
ty větší i ty malinký
vyčítají lineckému cukroví
proč nikomu ani teď nepoví
že na jednom plechu je spálili
pak klidně marmeládou mazali.
*****
A aby to snad vidět nebylo
cukrem s vanilkou se to sypalo.
Medvědí tlapky zadupaly
na jetelíčky však pozor daly
polámaly jen tři sirky z kokosu
být tak medvědi dostanete do nosu,
to pohrozily vanilkové rohlíčky
a vyplakané mandlové slzičky.
*****
Jen košíčky s krémem se usmívají
že oříšky z polevy jim nepadají
sádlové bochánky se ale nafoukly
že všechno cukroví prokoukly.
Opilý Františkán nevystřízlivěl
víc rumu by prý už nikdy nechtěl
raději ho přidejte do náplně
dortičkám co se chladí na balkóně.
*****
Tak to je cukroví na ukázku
hezčí jak v kuchařce na obrázku
a chutná sladce a vanilkově
ráda vám nabídnu k čaji,kávě.
~~~~~~~~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 21.12.2015
Přečteno (127x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Linzerka, děda včela, Mirastus

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 00:46
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti