Malvice
Malvice
Anotace: Zásnuby v ovocných sadech
Závoje nevěst tvoří příští krásu
nevysvětlitelné kouzlo prchavých chvil
okvětních lístků ovocných stromů
rozechvělých jarní vláhou a slzami deště
Bíle planou hvězdnatou nocí
za dne laskány a líbány sluncem
do zrůžovění hrušní a jabloní
do dalekých letů včel domů
životem kanou snáší se k zemi
měkce usedají na tyrkysové trávě
a nad nimi šelestí vánkem
malvice ovocných stromů
budoucí ňadra kojících žen
Publikoval(a):
podnebný, 10.12.2015