Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Sněžáky s notami

Sněžáky s notami

podnebný Básně » Roční období (jaro, léto, podzim, zima)

Anotace: Příprava na zimu končí i na silnicích. Sněhové zábrany se sice objevují čím dál méně, nicméně stále pomáhají

Silničáři napjali závějnice
dříve než napadne první sníh,
než vítr navěje na silnice
náruče vloček bělostných,

ornamenty jak z bílé pěny
jiskřivých závojů z krajek žen,
plachty už čekají nastaveny,
pak do nich příval zaduje jen.

Na cestách k horám, na cestách k lidem,
kde okénka svítí ven noční tmou,
se všemi řidiči až k nim přijdem,
závějnice nám pomohou.

Hřebeny sněžáků se zaboří měkce,
na cestách koberce ustelou jen,
se zimní výbavou projedou lehce
auta i s návěsy každičký den

vzhůru do kopců, do bílých plání,
do horských vesnic, prokřehlých cest,
v notových osnovách pro krákorání
je deset linek, tu osm, tam šest.

A vánici na tom nezáleží,
rozmetá skřeky do všech stran.
Dirigent v bouři ovládne ztěží
čtvrťové noty kavek a vran.
Publikoval(a): podnebný, 7.12.2015
Přečteno (466x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: gogol, Květka Š.

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 02:11
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti