Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Pohanská láska

Pohanská láska

podnebný Básně » o Lásce

Anotace: Pohanské mládí, křesťanské stáří, z nouze ctnost, dobrá útěcha

Pohanská láska je plná jasu,
slunce a květů, radosti,
na světě hledá dobro a krásu,
štěstí a blaženost mladosti.

Tančí a zpívá, touží a jásá,
vzpíná se k světlu, k slunci blíž,
k pravdě ji vede moudrost a krása,
snaha vynikat více a výš.

Užívej dne a užívej noci,
raduj se z půvabu krásných žen,
životu vládni silou i mocí,
umírej láskou přemožen.
Publikoval(a): podnebný, 3.12.2015
Přečteno (138x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: a1ička, Mirastus, gogol, Radka30, děda včela

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 20:34
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti