Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Proč?

Proč?

Malfelica Básně » Smutné

Anotace: Čím více se snažím pochopit, tím méně se mi to daří.

Proč žít?
Každý se na to odjakživa ptá.
Proč snít,
když šance na splnění je mizivá?

Proč živí touží zemřít
a umírající by žili raději?
Proč nemůžou si to vyměnit?
S těmi, co ztratili naději.

Má žít bez vůle smysl
a s chutí do života umírat?
Stále mi chodí na mysl,
proč vládne tento řád?

Klidně si vem život můj,
snad ho lépe užiješ.
Já si vezmu pohřeb tvůj,
třeba na něj přijdeš.
Publikoval(a): Malfelica, 2.12.2015
Přečteno (362x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Kiwi-Alone, MarNov, ivankaaknavi, Mirastus, slunečnice69, gogol

Spodek

Stránka generována 19.5.2024 04:05
U nás jste dnes prohlídl(a) 25 stránek.
roboti