Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Křesťanská láska

Křesťanská láska

podnebný Básně » o Lásce

Anotace: Svatý Pavel ke Korintu, zpěv I., verš 4-7

Křesťanská láska je trpělivá,
obětavá až do smrti,
pokorně, tiše druhým zpívá
o utrpení a splynutí.

Na sebe ráda zapomíná,
miluje smutek, mučení,
nad jiné nikdy se nevypíná
v samotě, tichu, mlčení.

Slzavé údolí je naše žití,
v odříkání je lásky květ,
čím více zde trápení budeme míti,
tím lepší nás čeká onen svět.

Všechno je marnost nad marností,
pohlédni vzhůru, k nebi blíž,
ubohých, bídných bylo dosti,
všechny je spasila víra, kříž.
Publikoval(a): podnebný, 2.12.2015
Přečteno (106x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 20:50
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti