Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

NA POKRAJI

NA POKRAJI

Lavička v parku a na ní
Potulný rytíř
A zdání
Co zklame tě po setmění

Myslíš, že andělem jsi shozeným z nebe
Že svíce rozsvěcíš a chráníš
Své bližní, rytíře, srdce a sebe
Cos z hladiny vyplulo…

Z černých vod soumraku
A z myšlenek, co tančí ti v hlavě
Nespořádaně
Utočí na rozum a skřípavě
Skřehotají.

Andělem nejsi.
Rytíř, ten odjel.

A hladina zavřená
U sebe kolena
Pak na trávě podběl
Jediný
ve víru naději dá
Aby dočkal ses dalšího rána
Publikoval(a): mayantalay, 30.11.2015
Přečteno (59x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: GabrielleT., Lipová, gogol, Mirastus, slunečnice69, Kytka62, Martin Havlíček

Spodek

Stránka generována 21.9.2024 02:09
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti