Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Sloup věčné touhy

Sloup věčné touhy

podnebný Básně » o Přírodě

Anotace: Z návštěvy Moravského krasu

Tak blízko sebe
stalagmit stalagtitem
stalagtit stalagmitem
vláskový nedotyk
a ještě méně
nevyjádřitelně
neviditelně
nejméně, nic, nic -
a přece nesplynou
jen navždy touží
trpí svým přáním
svým žhavým přáním
po dotyku
po spojení
po proniknutí
jen několik atomů
ani to ne
ustrnuly v poslední chvíli
a oddálily vyplnění
o světelné roky touhy
nicota se změnila
ve věčnost láskou
Publikoval(a): podnebný, 13.11.2015
Přečteno (171x)
Tipy (12) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: koiška, Mirastus, Květka Š., gogol, donne, Kněžka, GabrielleT., Martin Havlíček, Lipová, vanovaso

Spodek

Stránka generována 26.4.2024 21:05
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti