Drahá paní Vládo
Drahá paní Vládo
Anotace: Taková paralela ke starší básni "Drahý pane parlament". A taky naší současné vládě a všem vládám světa. Ke konci lehce satirické.
Drahá paní Vládo, jak jen máme žít.
Vlastní lid okradla jsi,
bohatší jen chcete být.
Propagandou strachu,
státem na prahu krachu
občany pouze děsíte.
Falešnými médii mozky
do tupa brousíte.
A tam někde v poušti
jsou skryta mnohá tajemství.
Bomby míří ze země,
co ztrácí svoje prvenství.
Už nejde jenom o peníze,
chcete vlastnit lidskou duši.
Proč bych ale lhal?
Když tohle všichni tuší.
Celá naše historie,
jedna velká válka.
Demonstrace za svobodu
nebo lidská práva.
A hlupáci se smějí,
jak lehce přišli k jmění.
Kde hamižnost vynáší,
tam prostí lidé žebračí.
Takže drahá paní vládo,
pověz, co mám dělat.
Ty, jenž jsi osvícená
v tomhle kraji jednat.
Prozraď místo, kde
spasím svou duši.
Veď mě cestou trnitou, místem,
kde sídlí jen hluší.
Já tě budu následovat,
v doufání dobrého konce.
Jako voják pochodovat...
po jadernou bombou rozničené louce.
Publikoval(a):
Makaveli, 12.11.2015