Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Uvědomělý rebel

Uvědomělý rebel

Vážka vlítla do sklepa bytí
a vytáhla zaprášené zrcadla.

Kouzelná brána otvírá tajné ulice,
vyšlapané cesty po okřídlených.

Nebyla to Alenka co rozházela kameny,
ukrývajíc střípky duhy mezi šepotem listí.

Nitěmi kořenů splétá,
vesmírný plášť spojení,
rozdováděná houba.

Malými kořínky Vážce,
ze zrcadla vylezla.
Mezi acháty a turmalíny,
klobouky své pověsila..

Kdo je nosí,
uvidí sám,
houba je rebel,
má vesmírný plán.

Zrnka času i zpěv křídel,
drahokamy lesa i hub sítě.

V zrcadle zmizeli,
prach ani neopadl..

Kdo je nejlíp poznal?
Jejich druhé JÁ...
Publikoval(a): Wčelka, 11.11.2015
Přečteno (83x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Lipová, gogol

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 21:18
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti