Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Božská hudba

Božská hudba

Huge_Egg_Man Básně » Zamilované, vyznání

Anotace: Další ze středověkých písní dvorské lásky, která mi šla pěkně od srdíčka. Kdo mě zná ví, že jde o mé oblíbené téma - tentokrát na téma katarských válek v Provencálsku v první polovině 13. stol

Již leží voj kol hradních zdí,
Již zhynuly tisíce,
Však ještě sálem loutna zní
I hlas půvabné pěvice.

Kouzlem té hudby rozplývá se svět,
I hrůzy války, trápení
Zbývá jen touha políbit tvůj ret
A okusit těl spojení.

Pak hříchem lásky zpečetit svůj osud,
Vůči své duši dopustit se vraždy
Odhodit to čím byl jsem dosud
A propadnout peklu - navždy.

Snad je to má sudba
Snad mrzké hříšné přání
To dělá ta božská hudba
A také ty - má vzácná paní.
Publikoval(a): Huge_Egg_Man, 8.11.2015
Přečteno (301x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Kněžka, Lipová, Mirastus

Spodek

Stránka generována 20.4.2024 15:16
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti