Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Konec světa

Konec světa

Marie Bernadeta Básně » o Životě

Anotace: Anotace: Je " konec světa"! Dnes tato věta hýbe vším, já o tom konci také vím a abych přidala svůj pohled na svět, který končí a přichází nový v našich duších, procitla jsem asi a položila tyto věty k nohám druhým.

Anotace:


Je " konec světa"!

Dnes tato věta hýbe vším,

já o tom konci také vím

a abych přidala svůj pohled

na svět, který končí

a přichází nový v našich duších,

procitla jsem asi

a položila tyto věty

k nohám druhým.




Kdo hledá pravdu,

nalezne ji,

jak v tichém osamění

splývá se vším,

co vidět je i není.

--------------


Hostina



Prostřeno na stole máme.

Copak si asi k jídlu dáme?

Co na talíř nám kuchař

vloží asi ze své mísy,

kde ze všech dobrých

surovin jídlo pro nás připravil?


A podle vůně od plotny

čeká na nás hostina,

na které každý člověk,

co u stolu místo má,

na slově mém si pochutná.







Já ráda vařím z myšlenek,

co k ránu probírám se v nich

a hledám rozuzlení plné překvapení,

tak, jak to má být.

Jen míchám všechno dohromady

a kam tak chodím pro nápady,

nebudu vám lhát,

že u mne stojí Anděl Strážce,

co rovnou z nebeské spíže

vše mi podává

a od hrobníka na lopatě

duše k bráně přenáší,

když slovo plné těžké vůně

z drahých koření

se náhle projevuje v chuti jídla,

které právě

na prostřený stůl pokládám

a někomu se před očima tmí,

to účinky jsou stravy duchovní,

co v útrobách se rozpustila

na hlásky čisté, které každý

poskládá si v nová slova,

co ho oživí.






Mou zvláštní zálibou

je psaní písní z duše,

co lovím v tichu jednouše,

jak ke mně slova přicházejí,

na papír je skládám

vždy z pocitů a myšlenek,

co ke mně shůry plynou,

sděluji všem pravdu

a není mojí vinou,

že někdo slova nepochopí,

což dáno je jen prostým

v duchu, co touží býti naplněni

živým slovem,

které přinesl mi

můj Anděl Strážce

od hostiny svatební,

když hodují dnes na nebi.



( první báseň ze sbírky " Konec světa" )
Publikoval(a): Marie Bernadeta, 3.11.2015
Přečteno (87x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 25.11.2024 00:12
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti