Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Usmlouvám slunce aby stálo

Usmlouvám slunce aby stálo

koiška Básně » ?nezařazené?

Anotace: Za všechno může kouzlo dnešního rána.

Spíš a čelo ti zdobí vráska
na rtech uvízl sladký vzdech
spíš a penízky zlatého svítání
si hrají ve tvých záhybech

já sesbírám je z nahé kůže
a nacpu si je do kapes
tak vstávej už spáči
ať nezmeškám barev ples

dnes posnídám radost z bytí
pramínek deště a dávné touhy
a možná taky zrnko smíchu
budu se toulat jak den je dlouhý

chci dotýkat se raní rosy
než korálky z perleti
v náruči podzimní lásky
roztají žárem objetí

kam dotančí moje sny
vane i vítr babího léta
ráda mám kouzlo příběhů
které do vlasů vílám vplétá

až nasáknu všemi tóny světa
stejně jich bude pořád málo
do hedvábného stmívání
usmlouvám slunce aby stálo

chtěla bych totiž
za ty mince raní
kupit si
zázrak milování
Publikoval(a): koiška, 1.11.2015
Přečteno (132x)
Tipy (22) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: michaela07, Vzletná básnířka života, Pavíočko, Malce, GabrielleT., donne, děda včela, Missis Jednonohá, Martin Havlíček, gogol
ikonkaKomentáře (10)
ikonkaDoporučit  (1x)
ikonkaTisk

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 19:48
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti