Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Zeď Vzpomínek

Zeď Vzpomínek

Mr.Lonely Básně » Smutné

Anotace: smutná

Lucerny z nebes osvětlují bránu
Na níž se stínem odráží prorokovaná slova
Písmena na všech kostkách ztrácí doba
Náhrobním nápisem zakrytá cesta k zasvěcenému chrámu

Nápis napsán krví rudou
Zděná brána zakletá sny
Sny ve stínu noční můry budou
Po nich zaniknou všechny krásné dny

Zeď tisíců vzpomínek vytesaných uvnitř ticha
Ticho v jedné kostce vzpomínek
Duch zdrceného mnicha
Srdci vyhasl ve stínu plamínek

Budu plakat, budu moc plakat
Tak jako nebe při skonání všech snů
Do propasti smutku skákat
Slyšet smutek opuštěných psů

Noci a dny se ztrácejí jak vzpomínky ve zdech
Slunce za obzor jde spát
Do chrámu by si na tiše leh
Nyní musím před zdí nekonečnou stát

Pláču, smutek mě požírá od hlavy dolů
Pláču, slzy chytám v dlaních svých
Pláču, daleká je cesta do ráje na horu
Drtím se v nočních můrách svých

Naděje ztratila se rychle jak slunce
Smutek zmizí poté vytesané hradby vzpomínek
Ochladilo se prudce
Pociťuji nadpřirozený účinek

Z nebes padá bílé chmýří
Každé má jiný tvar
Od polštářů na zem míří
Poletuje jak kvítky do všech stran

Usazují se na zdi a na vlasech stromů
Na pérka bílého zázraku
Symbol zimního náznaku
Zakrývající temno hromů

Pláč ustává zeď se boří
Zázrak přilétá
Světlo se ze tmy noří
Noční můra odlétá

Praská celá země
Zázrak sedí na ramenech mích
Zpívá dojemně
Neslyším žádný smích

Projdu poslední cestou k chrámu
On je stále semnou a vede mě vstříc osudu
Díky malému na duši šrámu
Štastný již nikdy nebudu

Vzpomínky setkali se v té nejvyšší věži
Mé nohy sami od sebe nemotorně běží
Cesta daleká až do výšin kde je zdí stovky
Vy výškách nedosažitelných i pro vlaštovky

Tam končí vše krásné i smutné
Střetává se smrt a život
Rání i odpoledne pochmurné
V kostkách jen smrt a život

Pláču, není cesty zpět
Na zdech krví napsaných dalších pár vět
Zní tam můj náhrobní nápis
Do nebeské brány zápis

Mém jméno mé vzpomínky
Mé činy i domněnky
Má slova mé lásky
Vše ve stínech kamenné pásky

Kam se nyní poděla naděje i zázrak
Jenž stál chvíli při mně
V minulosti jsem postřehl náznak
Že vzpomínky umřou ve mně

Nyní umřelo vše, můj pláč, mé sny
Prohrál jsem nebeské hry
Avšak ne jak zbabělý muž
Nebe mi do srdce vrazilo ostrý nůž
Publikoval(a): Mr.Lonely, 1.11.2015
Přečteno (157x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: polartuook78

Spodek

Stránka generována 19.9.2024 18:36
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti