Na vrcholcích hor
Na vrcholcích hor
Anotace: Na horách je krásně, i když je dole zataženo
Sem do hor vzhůru
těžko se dostat,
těžko je tady být
stále sám.
Jedno je jasné,
je marná cesta
do bílé krásy
pomluvám.
Klepy a špína
zůstaly v blátě,
pod sněhem plno je
jarních tuch
ukrytých v bělostnu
sněženek, bledulí,
nad nimi modro
a svěží vzduch.
Před velebností hor,
před oltářem jasu
klečící borovice
nad vysokými stromy,
aby všichni viděli
oslnivou čistotu,
svítící slunce
do blankytu nebe.
Publikoval(a):
podnebný, 29.10.2015